Recenze: Maska na vlasy s obilnými klíčky pšenice

Salerm Maska na vlasy z obilných klíčků pšenice
 Maska s obilnými klíčky pšenice
Při pročítání diskuzních fór a různých blogů mě zaujala maska na vlasy s obsahem obilných klíčků z pšenice. Protože jsem vlasový maniak, tak jsem neodolala a jedno balení jsem si pořídila. Maska na vlasy od profesionální výrobce vlasové kosmetiky Salerm Cosmetics  je dle popisu výrobce vhodná pro obnovu a hloubkovou regeneraci velmi suchých a poškozených vlasů. 

Účinnými látkami v masce je olej z pšeničných klíčků. Olej z pšeničných klíčků, neboli octanosanol, je extrahován ze zrn pšenice. Takto získaný olej má vysoký obsah vitamínů A, E a D. Díky obsahu vitamínu E olej proniká do hloubky vlasové struktury, kde působí jako silný antioxidant, zabraňuje degradaci buněk a zastavuje jejich stárnutí. Olej z pšeničných klíčků také působí blahodárně na vlasovou pokožku. Díky svým silným regeneračním a obnovujícím účinkům je velmi často přidáván do kosmetiky proti vypadávání vlasů nebo při problémech s lupy. 
" Intenzivní hloubkové ošetření speciálně určené pro suché, oslabené a poškozené vlasy. Obnovuje hebkost, pružnost a vitalitu vlasů. Díky obsahu oleje z pšeničných klíčků bohatém na aktivní látky jsou výsledky zřejmé již po prvním použití "  
Maska na vlasy z obilných klíčků o standardním objemu 200 ml je prodávána v dóze, která je vložena v krabičce. Obal ničím nenadchne, ale ani neurazí.  Prostě obyčejný obal. Ono obecně jsou produkty profesionální vlasové kosmetiky baleny do obyčejných obalů, protože jsou určeny především pro kadeřnice a ne pro maloobchodní prodej. A není zde tedy potřeba zaujmout obalem a vzhledem, ale především účinností samotného produktu. Ihned po otevření dózy mě výrazně překvapila barva samotné masky. Barva masky je hnědá, nabuzuje dojem přírodního produktu. Opravdu to vypadá jako rozemleté kousky obilí v kašovité konzistenci. I vůně je velmi zvláštní. Opět žádná ovocná nebo květinová, ale čistě přírodní a svěží. 
" Složení: VODA, CETYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, ISOPROPYL ALCOHOL, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, PANTHENOL, PROPYLENE GLYCOL, AMODIMETHICONE, POLYQUATERNIUM-11, TRIDECETH-12, SODIUM METHYLPARABEN, PHOSPHOLIPIDS, LINOLEAMIDOPROPYL PG-DIMONIUM CHLORIDE PHOSPHATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATES CROSSPOLYMER, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), TRIETHANOLAMINE, EDTA, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PARFUM, CITRIC ACID, LIMONENE, LINALOOL, C.I. 19140 (FD&C YELLOW N' 5), C.I.42053, C.I. 16035 (FD&C RED N' 40) "
Jak masku používat? Je to velmi snadné. Po umytí vlasů šampónem pomocí ručníku opatrně vysušte přebytečnou vodu z vlasů. Vlasy nesmějí být příliš mokré, ani již suché. Poté otevřeme dózu a vezmeme si do dlaní dostatečné množství masky. Pro mé vlasy je ideální asi množství o velikost čtvrť dlaně. Masku jemně vmasírujeme do délek vlas a na jejich konečky. Vlasy by měl být dostatečně nasycen maskou, v případě nedostatečného množství ještě trochu masky přidáme. Následně necháme masku 10 až 15 minut působit.
Maska na vlasy s obilnými klíčky pšenice
Maska na vlasy s obilnými klíčky pšenice
Já osobně vždy ještě namočím ručník v horké vodě, vyždímám a obalím kolem vlasů. Uvolňované teplo zlepšuje a urychluje proces absorbování výživných a hydratačních látek do hloubky vlasů. Po 5 minutách stáhnu ručník z vlasů a opláchnu vlasy řádně vlažnou vodou. Následně vlasy nechám volně proschnout. Vlasy jsou nádherně až oslnivě lesklé a hebké na dotek. Pro hodně poškozené nebo suché vlasy se doporučuje aplikovat jednou týdně. Já aplikuji jedenkrát za dva týdny.

Maska s obilnými klíčky splňuje to, co popisuje výrobce. Suché a poškozené vlasy po ošetření maskou se viditelně rozzáří. Vlasy budou hydratované, hebké a oslnivě lesklé. Co se mi hodně líbí, je přírodní barva a vůně, který navodí dojem čerstvé přírody. Masku je možné zakoupit v profesionálních kadeřnictvích, zde je bohužel dražší cca 400 - 500 Kč, nebo ve vybraných internetových obchodech s profesionální vlasovou kosmetikou, asi 300 Kč za 200 ml. Dávám jasných 5 hvězd z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat