Olivový olej na vlasy

Blahodárné účinky olivového oleje jsou známy už po celá staletí. Kromě potravinářské přísady je také hojně užíván v kosmetickém průmyslu. Pravidelnou masáží vlasové pokožky pomocí extra panenského olivového oleje (extra virgin) docílíte rychlejšího růstu vlasů. Olivový olej je bohatý na vitamíny A, B, D a E. Každodenní masáží vlasové pokožky pomocí olivového oleje minimalizujete riziko vypadávání vlasů, přičemž stimulujete vlasové kořínky a urychlíte růst nových vlasů. V mnohých diskuzních fórech je panenský olivový olej považován za nejlepší olej bojující proti vypadávání vlasů. Vitamín E obsažený v olivovém oleji zlepšuje prokrvení vlasové pokožky a stimuluje vlasové kořínky. 

Olivový olej je také bohatý na mononenasycené tuky, které posilují a zvýrazňují lesk vlasů. Olivový olej má tak pozitivní dopad na krásu vlasů. Pravidelná masáž a zábal vlasů za studena lisovaným extra panenským olejem nahradí i sebelepší kondicionéry a balzámy na vlasy. 

Co budete potřebovat?

  • Za studena lisovaný extra panenský olivový olej
  • Prázdný šálek a mikrovlnou troubu
  • Koupací čepici či igelitový sáček

Postup

1. Do šálku nalijte dle délky vlasů olivový olej. Pro středně dlouhé vlasy postačí půl šálku. Šálek dejte do mikrovlnné trouby a lehce zahřejte. Pro zahřátí oleje bohatě postačí 20 sekund. Olej nesmí být příliš horký, aby nezpůsobil popáleniny vlasové pokožky.

2. Přes rameny si přehoďte ručník, aby nedošlo k zašpinění oblečení. Ideální je tento proces provádět v koupelně.

3. Malé množství zahřátého oleje si nalijte do dlaní a vmasírujte do vlasů. V případě problémů se suchou vlasovou pokožku, je vhodné malé množství také vmasírovat do vlasové pokožky.  Pokud máte problémy s mastnými vlasy, tak olej nanášejte na vlasy alespoň dva centimetry od vlasové pokožky. Postupně olej aplikujte na všechny vlasy.

4. Následně si naolejované vlasy a vlasovou pokožku přikryjte koupací čepicí nebo igelitovým sáčkem.

5. Minimálně 30 minut nechejte olivový olej působit. Účinné látky obsažené v oleji působením tepla pronikají do hloubky vlasu a do vlasové pokožky, kde jej vyživují a hydratují.

6. Následně si vlasy důkladně omyjte šampónem a vlažnou vodou. Samy určitě poznáte, že již není potřeba použít žádný kondicionér či balzám na vlasy. Olivový olej dodá vlasům hebkost a oslnivý lesk. 

Žádné komentáře:

Okomentovat